yoga 4 men

Veel mannen hebben een verkeerd beeld van yoga, denken dat het een vrouwending is. Volledig onterecht, want yoga is een perfecte workout om te ontspannen en je spieren te versterken. Het is een geweldige aanvulling voor de stramme, fanatieke krachtsporter. Vroeger werd yoga zelfs alleen maar door mannen beoefend.

Daarom introduceert YOGA & MORE een speciale yogavorm voor mannen: Yoga 4 Men! Yoga, maar dan specifiek afgestemd op het mannelijk lichaam en zonder poespas. Yoga 4 Men is niet zweverig en veel meer “down to earth”. De focus is meer op kracht, energie en uitdaging dan doorgaans bij yoga het geval is, zodat mannen zich meer aangesproken voelen.

 

Een Yoga 4 Men les combineert oefeningen om de core te versterken met spiertoning, ontspanning en stressreductie. Het gaat echt om de functionaliteit van een beweging. Zeker in het begin leer je oefeningen en houdingen waar het lichaam niet aan gewend is. Dit kan best wel resulteren in wat spierpijn. Bovendien maakt yoga het lichaam flexibeler. Yoga helpt blessures te voorkomen en helpt je bij het beoefenen van andere sporten, zoals fitness.

 

Dat yoga goed is voor het lichaam is echter wel een bijeffect. Belangrijker is dat het veel invloed heeft op je mentale gesteldheid. Het helpt o.a. bij stressreductie en om beter te slapen. Doordat yogahoudingen en -technieken je ook meer ontspanning en rust geven, leer je ook om de gedachten te kalmeren. Mentale veerkracht groeit en je leert om meer en bewuster met jezelf bezig te zijn.

 

Ten slotte kan Yoga 4 Men een mooie warming-up zijn voor de training of een perfecte cooling-down na een zware krachtsessie. Wees open-minded en laat je verassen door de positieve effecten van Yoga 4 Men.