meditatie

In de huidige wereld waarin ons lichaam steeds meer stress te verdragen krijgt, kan meditatie helpen om de balans terug te krijgen. Spanning en stress kun je er mee te lijf gaan en het kan je leven op vele manieren ten positieve veranderen. Bovendien kun je wanneer je meditatie op de juiste wijze inzet en toepast ook de bron ervan mee overstijgen.

 

Dankzij meditatie vind men meer rust in de geest. Het verlaagt de concentratie stresshormoon in het lichaam waardoor deze kan kalmeren en herstellen: wanneer je stress kunt beheersen, wordt het lichaam vanzelf gezonder. Meditatie helpt om alle spanning in het lichaam los te laten en het leert jezelf beter kennen. Het helpt je om de dagelijkse prikkels te neutraliseren en langzaam afstand te nemen van de eigen gedachten.

 

Over mediatie bestaan veel verschillende, zelfs tegenstrijdige ideeën. Het voornaamste bij meditatie is echter dat men de aard van het denken begrijpt, in plaats van ermee te vechten. Meditatie is de staat van simpelweg zijn. Alleen pure ervaring, zonder dat het lichaam of de geest tussenbeide komt. Het is een natuurlijke staat, waarvan we zijn vergeten hoe we deze staat kunnen bereiken. Meditatietechnieken of -methoden zijn slechts hulpmiddelen waardoor een innerlijke gelegenheid wordt gecreëerd die het makkelijker maakt om los te  komen van de hectiek van het dagelijks leven. Die het makkelijker maken om af te stemmen op onze innerlijke rust.

 

Wetenschappers bestuderen het. Dokters adviseren het. Miljoenen mensen beoefenen het elke dag. Waarom? Omdat meditatie werkt.